Cannon Mews, Waltham Abbey £525,000


Video


Features

  • Lounge: 19'3 x 14'10
  • Dining Area: 15'2 x 7'3
  • Kitchen: 21'1 x 8'8
  • Bedroom 1: 21'1 x 8'8
  • Bedroom 2: 13'5 x 13'11 (to extremes)
  • Bedroom 3: 9'7 x 7'10
  • Bedroom 4: 7'6 x 7'5
  • Bathroom: 6'6 x 6'4

Description



A stunning, high specification 4 bedroom family home located in one of Waltham Abbey’s premier locations. Built circa 2000 and surrounded by rivers and parkland, this modern property features a large contemporary wrap around kitchen diner and a 21ft master bedroom complete with vaulted ceilings and dressing area. Other benefits include a downstairs cloakroom, detached garage, off street parking for multiple vehicles and manicured front and rear gardens.



Cannon Mews is situated on the Powdermill development with history dating back to the early 1800s. Built within Lea Valley Regional Parkland, there are acres of rivers and countryside to explore, right from the doorstep. Located towards the end of the cul-de-sac the property is one of 12 residences built in 2000. Having been heavily extended this property is unique to the road and boasts approximately 1300 square feet.



You approach the property via the immaculate front garden, complete with a mature tree, laid lawn and a pathway leading to the front door. To the right you will find the garage with a hard standing to the front providing parking for a number of vehicles as well as access to the rear garden.



Once inside, it is clear that the current owners take great pride in their home. The décor is clean and stylish with a strong Scandinavian influence. The downstairs WC can be found off the entrance hall as well as an opening to the lounge which is a bright and airy room thanks to the rear aspect window and the French doors to the front.



The kitchen diner is the hub of this home and wraps around the house in an L shape. This large space has twin French doors at either side of the room leading out to the garden and a contemporary slate grey fitted kitchen with contrasting beech worktops.



Upstairs the accommodation comprises of four bedrooms and the family bathroom. Access to the large master bedroom is gained via the dressing area which has ample built in wardrobe space. The room feels like a vast area, thanks to the vaulted ceilings and dual aspect windows. Bedroom two, again a large room also benefits from a dressing area with built in mirrored wardrobes.



Externally, the child friendly rear garden is mostly laid lawn with a paved patio area spanning the width of the garden. Set adjacent to the kitchen doors, this is the ideal space for alfresco dining with the southerly aspect ensuring all day sunlight.

 



Square Footage :  (approx.) 1367 sq ft         Council Tax:  Epping forest band E

 

Floorplan

floorplan floorplan

Map